urosevic        Arbitrul dr. Milivoje Urosevic s-a născut în anul 1952, în Serbia. În anul 1978 a fost admis la Facultatea de Medicină Veterinară din Belgrad, unde a terminat studiile. La Facultatea de Agricultură a obţinut diploma de doctor.

          Până acum, a publicat 145 de lucrări ştiinţifice în domeniul chinologiei şi medicinei veterinare. De asemenea, este autorul a 13 cărţi de chinologie, precum şi a lucrării ”Bazele geneticii canine” care este încă suport de curs la Facultatea de Medicină Veterinară. Dr. Milivoje Urosevic este lector de chinologie la Facultatea de Medicină Veterinară.

          Dr. Milivoje Urosevic este membru în câteva organizaţii de experţi în ţară şi străinătate şi de asemenea membru NYAS din 1999.

          În anul 1978 a devenit arbitru chinolog internaţional. De atunci, a arbitrate în 50 de ţări de pe 3 continente. De asemenea, a arbitrate la câteva ediţii ale Europa Dog Show şi World Dog Show. Totodată, este arbitru pentru probe de lucru şi vânătoare, cu experienţă acumulată în multe ţări.

          În 1981, împreună cu colegul său, Dipl. Ing. Boris Spoljaric, a pus bazele canisei ” TAURUNUM". Pe parcursul a 30 de ani a crescut rasele: Terrierul german de vânătoare, Brac german cu păr scurt, Brac german cu păr sârmos, Pointer, Caniche, Cocker englez, Vijla maghiară cu păr scurt, Sarplaninac şi Ciobănesc de Asia Centrală. Deşi nu este un crescător împătimit, îi plac toţi câinii de calitate.

          Este unul dintre fondatorii Clubului de terrier german de vânătoare, fiind preşedintele acestui club aproape 15 ani. Alături de soţia sa, a fondat Clubul de Caniche, unde a fost preşedinte cca. 20 de ani.

          Pe parcursul a peste 20 de ani a studiat câinii de munte şi câinii de vânătoare.

Dr. Milivoje Urosevic citeşte, scrie şi vorbeşte în limba germană şi poate vorbi în limbile engleză, rusă, română şi slovacă.